dijous, 23 de juliol del 2009

La FAVT i Dismifísics lluitaran plegades per una de ciutat que no discrimini ningú

La FAVT i Dismifísics lluitaran plegades per una de ciutat que no discrimini ningú
Per aquestes entitats l'accessibilitat integral és el dret bàsic que garanteix la no-discriminació per raons d'edat, discapacitat o característiques funcionals
Una ciutat que pugui garantir l'accessibilitat integral de les persones en la construcció d'edificis, l'urbanisme, el transport, la comunicació i els serveis. Aquest és l’objectiu del protocol d'actuació en pro d'un nou model de ciutat que han signat aquest dimecres la Federació d'Associació de Veïns de Terrassa (FAVT) i DISMIFISICS (Terrassencs Disminuïts Físics Associats) Per aquestes entitats l'accessibilitat integral és el dret bàsic que garanteix la no-discriminació per raons d'edat, discapacitat o característiques funcionals i és imprescindible per a la participació social i econòmica en igualtat d'oportunitats. Per això, volen que Terrassa sigui accessible per tothom amb tots els canvis que això comporta.José Luís García, responsable veïnal del Pla Integral d’Accessibilitat per a Terrassa “El que es busca, el que es pretén és una accessibilitat per tothom, aquesta accessibilitat implica que una persona amb discapacitat pugui tenir un lliure accés a on vulgui anar. Això vol dir un canvi de mentalitat, un canvi en el disseny, un canvi en les estructures, un canvi en la mentalitat de les persones” Ambdues entitats es comprometen mitjançant aquest acord, a fomentar la normalització i participació de les persones discapacitades en qualsevol dels òrgans de participació i consulta existents a la ciutat de Terrassa.Salvador Torres, President de DISMIFISIC “per poder ajudar a l’Administració a que les persones amb mobilitat reduïda tinguem un nivell de vida més digne a la nostra ciutat, per això la FAVT i DISMIFISIC hem arribat a l’acord de fomentar la normalització i la participació de persones discapacitades a la nostra ciutat de Terrassa”
L’acord proposa defensar el concepte de "mobilitat sostenible" mes enllà del medi ambient, prenent com a indicadors de sostenibilitat urbana als discapacitats, les persones amb mobilitat reduïda i els nens.

dimarts, 7 de juliol del 2009

Dismifisics impulsa, junt amb altres entitats, una jornada de sensibilització sobre discapacitat

Dismifisics impulsa, junt amb altres entitats, una jornada de sensibilització sobre discapacitat
Sota el lema ‘Desperta la sensibilitat i apropa’t a la discapacitat’, l’associació Terrassencs Disminuïts Físics Associats, juntament amb l’Associació de Veïns de Can Boada del Pi, Creu Roja, Voluntaris de Terrassa, l’Associació de Persones Sordes de Terra i l’Ajuntament de Terrassa, organitzen el proper dissabte 11 de juliol una jornada adreçada als més petits que té l’objectiu de sensibilitzar sobre la discapacitat. Serà al Casal de Can Boada a partir de les 11 del matí i fins a les 14 h.
Durant tres hores els nens i nenes que s’apropin a Can Boada tindran l’oportunitat, mitjançant diferents jocs i activitats, d’experimentar les dificultats amb què es troben quotidianament les persones amb discapacitat.
En aquesta jornada, que compta amb el suport de la Confederació ECOM Catalunya, hi col·laboren també AVAN, ONCE, PRODIS, C.M. Horitzó i FUPAR.